پلوی ساده

پلوی ساده

مواد لازم برای 6 نفر:

*برنج : 1 كيلو

*روغن : 150 گرم

*زعفران سائيده : 1قاشق چاي­خوري

*ماست براي ته ديگ : نصف ليوان

طرز تهيه :

ابتدا در ديگ مناسبي آب ريخته و مي­گذاريم جوش بيايد. در صورت تهيه چلو براي اين كه برنج سفيدتر شود، يك قطعه كوچك زاج(به اندازه يك فندق) را كوبيده و در آب برنج ريخته و يا چند قاشق ماست را به تدريج بعد از ريختن برنج داخل ظرف مي ريزيم. سپس برنج را در آبکش خالي كرده تا نمكش گرفته شود و برنج را در آب جوش مي ريزيم يكي دو بار آهسته به هم مي زنيم و مي ­گذاريم برنج جوش بيايد و حرارت را ملايم كرده تا مغز برنج كمي نرم شود به طوري كه وقتي دانه برنج را در دست له كرديم مغز آن زبر و خشك نباشد. در فاصله جوشيدن برنج گاهي كف آن را مي گيريم و براي اين­كه برنج شفاف ­تر شود، دو سه قاشق روغن ضمن جوشيدن داخل برنج بريزيد. بعد برنج را در آبكش ريخته تا آبش خالي شود، مقداري آب (نيم گرم) روي سطح آن مي ­پاشيم كه ليزي و شوري برنج گرفته شود. به نسبت هر يك كيلو برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن ته ديگ مي ريزيم. نصف ليوان آب نيز اضافه مي ­نماييم. ديگ را روي حرارت گذاشته تا آب و روغن داغ شود. سپس برنج را در ديگ ریخته و اطرافش را به شكل مخروط بالا مي ­آوريم و درِ ظرف را مي ­گذاريم و حرارت زير ظرف را كمي كم مي­ نماييم تا درِ ديگ كمي عرق كند، بعد سه تا چهار قاشق سوپخوري روغن و نصف ليوان آب را داغ كرده روي سطح برنج مي­ريزيم. در صورت داشتن فر بعد از محكم كردن درِ ديگ، ظرف را كف فر قرار مي ­دهيم و حرارت را 350 درجه مي ­گذاريم و بعد از نيم ساعت حرارت را 50 درجه كم مي­كنيم. نيم ساعت ديگر مي­ گذاريم برنج دم بكشد. براي دم كشيدن در صورتي كه به ته ديگ احتياج نباشد(مثل چلوكباب) يك ساعت وقت كافي است و در صورتي كه بخواهيم پلو ته ديگ ببندد، يك ساعت و نيم وقت لازم مي باشد. براي اين كه ته ديگ چلو به آساني كنده شود بايد ديگ را نيم ساعت قبل از كشيدن پلو از فر خارج نمود. (بدون برداشتن درِ آن) تا ديگ كمي سرد شده و ته ديگ به آساني جدا شود. در صورتي كه پلو را روي آتش دم كرده باشيم اول حرارت زير آن بايد مقداري زياد شود تا بخار كند و سپس ملايم باشد. معمولاً تمام كدبانوهاي ايراني پلوي ساده را دمي بعمل مي آورند؛ زيرا راحت و بهتر است و طعم و بوي خوبي دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید